Haber

Çin, 2023’te 200’den Fazla Uzay Aracını Fırlatacak

Shenzhou-15 insanlı uzay aracı, Long March-2F Y15 taşıyıcı roketiyle Çin’in kuzeybatısındaki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi’nden fırlatılıyor, 29 Kasım 2022. (Fotoğraf: Lian Zhen/Xinhua)

PEKİN, 19 Ocak (Xinhua) — China Space Science and Technology Corporation (CASC) tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir rapora göre, şirket 2023’te 60’tan fazla uzay görevi için 200’den fazla uzay aracı fırlatacak.

CASC raporu, ülkenin 2023 uzay bilimi ve teknolojileri faaliyetlerine yönelik planlarını ortaya koydu. Raporda, Çin’in uzaya fırlatma, uzaydan yararlanma ve uzay araştırma kabiliyetlerini optimize etmek için Tianzhou-6 kargo aracı, Shenzhou-16 ve Shenzhou-17 uçuş görevlerinin yıl içinde gerçekleştirileceği belirtildi.

CASC’ye göre, BeiDou-3 Navigasyon Uydu Sistemi için üç destek uydusu fırlatılacak. CASC, yeni nesil ticari uzaktan algılama uydu sisteminin konuşlandırılmasının bu yıl hızlandırılacağını belirtti.

Şirket ayrıca kalan roket taşıma kapasitesi hakkında bilgi yayınlama ve ticari kullanıcılara fırlatma fırsatları sağlama sözü verdi.

2023’te CASC, ay keşfinin ve gezegen keşfinin dördüncü aşamasını kapsamlı bir biçimde ilerletecek ve ay gezgini Chang’e-7 ile Mars gezgini Tianwen-2’nin yanı sıra sabit yörüngeli mikrodalga algılama uydusunu geliştirecek.

CASC raporuna göre Long March-6C taşıyıcı roketi ilk uçuşunu 2023 yılında yapacak ve bu yıl Long March taşıyıcı roket serisinin toplamda 500 fırlatmayı geçmesi bekleniyor.

gerede-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu